Naše terapije

Konsultacije i dijagnostika

Svaki gost Neomeda započinje svoje putovanje lekarskom procenom. Prateći diskusije i procene našeg tima – koji se sastoji od lekara, naturopata, welnes trenera i funkcionalnog dijetetičara – kreiramo personalizovani program koji gosti prate. U zavisnosti od stadijuma i simptoma koji se doživljavaju, medicinski tim takođe može preporučiti dodatne terapije za dopunu tretmana, kao što su prilagođene infuzije i suplementi.

Saznajte više

Detokcikacija

Detoksikacija je proces otklanjanja štetnih materija koje se godinama talože u organizmu. Jetra je glavni organ odgovoran za detoksikaciju tela. Međutim, naša koža, bubrezi i pluća takođe mogu da čiste organizam od neželjenih toksina. Detoksikacija ili takozvani proces čišćenja toksina koji se nakupljaju u telu, počinje od pravilnog načina ishrane, kao osnove na kojoj se gradi celokupni oporavak našeg organizma. U Neomedu se baziramo na rešavanju ovoh osnovnih uzroka i na taj način započinjemo vaš oporavak kako bismo optimizovali sposobnost tela da se očisti od toksina pomoću naših ciljanih, individualnih terapija i posebnog protokola prilagođenih vašim potrebama.

Saznajte više

Terapije za probavni trakt

Naš digestivni trakt predstavlja stanište ogromnom broju bakterija koje zajedno formiraju složeni ekosistem – ljudski mikrobiom (naš crevni sistem koji je veoma kompleksan, jer se u njemu nalazi preko 500 bakterijskih vrsta. Ceo taj sistem naziva se mikrobiom). Mikrobiom u digestivnom traktu direktno utiče kako na odsustvo, tako i na prisustvo raznih oboljenja kao što su dijabetes, autoimuni poremećaji, depresija, slab imuni otpor i druga. Probavni trakt je povezan sa svakim delom našeg tela, što znači da nedostatak redovne opstipacije (pražnjenja creva) može dovesti do upale i povećanog toksičnog opterećenja, što dalje izaziva mnoge druge komplikacije. Neomed nudi niz zdravstvenih terapija za poboljšanje varenja i poboljšanje zdravlja digestivnog trakta. Neke od tih terapija su personalizovan način ishrane, a u nastavku teksta biće detaljno opisane i druge terapije koje će dovesti do dobrog funkcionisanja probavnog trakta.

Saznajte više

Fizioterapija

Fizikalna terapija je deo fizikalne medicine koja se bavi primenom različitih oblika fizičke energije u svrhu prevencije, dijagnostike, lečenja, i rehabilitacije sa ciljem funkcionalnog osposobljavanja obolelih i povređenih. Programi fizioterapije i rehabilitacije u Institutu Neomed su dizajnirani tako da poboljšavaju fizičke i mentalne performanse, povećavaju proizvodnju ATP-a (molekulska valuta za unutarćelijski transfer energije), ubrzavaju vreme oporavka od povreda, smanjuju nakupljanje mlečne kiseline u tkivima i smanjuju stres u telu. Naš program rehabilitacije može uključivati ozonske terapije, alkalizirajuće i nutritivne infuzije, individualizovanu fizioterapiju i tehnike ručne masaže.

Saznajte više

Ozonske terapije

Ozon je gas čiji se molekul sastoji od tri nestabilna atoma kiseonika. Više od 90% ovog gasa nalazi se u stratosferi (pojas atmosfere visine otprilike 10 do 50 kilometara) gde on predstavlja zaštitnu barijeru protiv UV zračenja koje generiše Sunce. Ozon je prirodno prisutan u ljudskom telu. Proizveden od belih krvnih zrnaca, telo ga koristi za odbranu od bakterija, virusa i gljivica. Medicinski ozon se široko koristi i smatra se potpuno bezbednom terapijom koja deluje na organizam kako bi ono stimulisalo sopstveni imunitet. Na taj način direktno utiče na patogene (zarazne) viruse, gljivice, bakterije i parazite, pomažući u obnavlanju ravnoteže u našem telu. Dr Lahodni, jedan od napoznatijih evropskih stručnjaka u ovoj oblasti, razvio je ovu višeprimenjivu ozonsku terapiju poznatu i kao „Tenpass“. Terapija ozonom stvara moćnu aktivaciju matičnih ćelija i ubrzava zarastanje unutrašnjih i spoljašnjih rana. Ozon se koristi u lečenju mnogih bolesti koje su se nekada smatrale teškim za lečenje i deluje kao odlična profilaktička (preventivna) mera sa ciljem sprečavanja bolesti.

Saznajte više

Terapija kiseonikom

Terapija kiseonikom poznata je i kao dodatni kiseonik. Može se koristiti kao tretman za bilo koju bolest koja narušava sposobnost tela da preuzme i iskoristi kiseonik iz vazduha. U uslovima kada je naše telo obogaćeno terapijom kiseonikom, on tada prožima krvnu plazmu. To uslovljava širok spektar pozitivnih biohemijskih i ćelijskih reakcija i pomaže organima, tkivima i ćelijama kojima nedostaje kiseonik. U Neomedu terapiju kiseonikom primenjujemo na različite načine, kao što je putem nosnog udisanja, pomoću kiseonik maske ili u zatvorenoj komori za kiseonik.

Saznajte više

Laserske terapije

Laser je odašiljač svetlosnih elektromagnetnih zračenja kojom se provodi biostimulacija na tkivo. Laserska terapija se u fizikalnoj medicini u poslednje vreme sve više koristi, a naročito u kombinaciji sa magnetoterapijom i elektroterapijom. Primena terapije laserom pokazala je izuzetno dobre rezultate, jer vrlo brzo dovodi do poboljšanja zdravlja pacijenata sa različitim tegobama i to već posle samo nekoliko tretmana. Laserska terapija ublažava bolove, smanjuje upale i pomaže oporavak i regeneraciju tkiva. Kod nas u Neomedu laserske terapije uključuju upotrebu fokusiranog svetla podešenog na određene talasne frekvencije.

Saznajte više

Infuzione terapije

Područje infuzione terapije podrazumeva primenu intravenoznim apliciranjem infuzionim rastvorom kako bi se omogućio oporavak, poboljšanje ili preventivno delovanje na celokupno zdravlje klijenta. U Institutu Neomed, nakon potpune zdravstvene procene, lekar će vam prepisati infuziju i objasniti svrhu i proces vašeg lečenja. Obezbeđivanje vitamina i minerala putem infuzije može pomoći da vitalni hranjivi sastojci potrebni za regeneraciju ćelija zaobiđu gastrointestinalni (GI) trakt i direktno stignu tamo gde su najneophodniji u procesu očuvanja zdravlja ili lečenja postojećih zdravstvanih tegoba. Većina ljudi sa nekom od hroničnih zdravstvenih tegoba ima problema sa apsorpcijom, uglavnom zbog lošijeg funkcionisanja gastrointestinalnog trakta (GI). Aplikacija infuzije traje od 20 minuta do sat vremena. Intravenska primena brzo prosleđuje hranjive materije direktno u krvotok i zbog toga mnogi naši klijenti odmah počnu da osećaju poboljšanje.

Saznajte više

Prirodno podmlađivanje

Eliksire zdravlja i dugovečnosti su tokom vekova istraživali mnogi alhemičari, pa su tako i nastale neke prirodne, lekovite recepture koje su ostale očuvane do današnjih dana. U Neomedu podmlađivanje posmatramo kao umetnost povećanja vitalnosti i poboljšanja zdravlja celokupnog organizma. Savremeno društvo i svet u kome živimo nas izlaže stresu u mnogim oblicima (emocionalnom, fizičkom, biološkom, mentalnom), a sve to povećava našu potrebu za energijom i vitalnošću. Neomedove jedinstvene terapije su dizajnirane da poboljšaju vitalnost, smanje toksično i stresno opterećenje za telo, smanje aktivnost simpatičkog („bori se ili beži“) nervnog sistema, ponovo pokrenu telesne funkcije i podmlade čitav organizam.

Saznajte više

1580