Konsultacije i dijagnostika

Svaki gost Neomeda započinje svoje putovanje lekarskom procenom. Prateći diskusije i procene našeg tima – koji se sastoji od lekara, naturopata, welnes trenera i funkcionalnog dijetetičara – kreiramo personalizovani program koji gosti prate. U zavisnosti od stadijuma i simptoma koji se doživljavaju, medicinski tim takođe može preporučiti dodatne terapije za dopunu tretmana, kao što su prilagođene infuzije i suplementi.

Konzilijum medicinskog tima

Kada stignete na kliniku prvo što treba da uradite je lekarska procena. Na osnovu te procene naš tim, u skladu sa vašim simptomima i stadijumom vaše bolesti, sastavlja vaš individualni program, gde pored osnovnih terapija možemo da vam preporučimo i dodatne terapije, kao što su prilagođene infuzije, vitamini i suplementi. Medicinski tim čine naš stalni doktor opšte prakse, naturopata, dijetetičar – nutricionista, velnes trener i drugo pomoćno stručno osoblje. U zavisnosti od vaših simptoma i stadijuma vaše bolesti, naš medicinski tim pored osnovnih terapija može da vam preporuči i dodatne terapije, kao što su prilagođene infuzije, vitamini i suplementi. Profesionalni medicinski tim biće prisutan u svim segmentima tokom vašeg boravka, a ljubazno pomoćno osoblje pomoći će vam u ostalim situacijama koje vam budu potrbne. 

Konzilijum medicinskog tima

Konsultacije sa naturopatom

Konsultacije sa naturopatom

Konsultacije sa našim naturopatom pružiće vam priliku da saznate više o alternativnom pristupu u lečenju bolesti i opcijama lečenja mnogih hroničnih bolesti koje ne reaguju, ili veoma slabo reaguju, na konvencionalne metode. Naturopatska terapija se bazira na vaše individualno stanje. Prilagođena je isključivo vašim simptomima i u skladu sa tim može uključiti određene promene u načinu ishrane i stilu života. Terapije su potpuno prirodne, uključuju medicinu biljnog porekla, prilagođenu ishranu, hidroterapiju, homeopatiju i akupunkturu. Metode se koriste za lečenje i akutnih i hroničnih bolesti. Kako je tvrdio otac medicine Hipokrat, koji se smatra i utemeljivačem ove discipline (naturopatije – prirodnog načina lečenja) sklad u telu ostvaruje se pravilnom ishranom, hidroterapijom, odmorom, suncem i postom.


Konsultacije sa dijetetičarom – nutricionistom

Naš nutricionista ima holistički pristup zdravlju, proučava način ishrane, i  način na koji se hranjive materije koriste u vašem organizmu i vezu između ishrane i vašeg zdravstvenog stanja. Dijetetičar sagledava i količinu stresa koji imate, obraća pažnju na kvalitet sna, ishranu, vežbanje i toksične faktore životne sredine. Svi ti parametri omogućavaju mu da, u saradnji sa vama, nastoji da smanji rizik hroničnih i akutnih smetnji i uticaja na vaše zdravlje.

Konsultacije sa dijetetičarom – nutricionistom

Kineziologija

Kineziologija

Kineziologija je društvena nauka o kretanju čiji je osnovni cilj da pokretom, odnosno kretanjem, poboljša i unapredi celokupno zdravlje i život čoveka. Takođe, opisuje se i kao dodatna ili alternativna terapija koja praćenjem mišića (protokom energije) traži uzrok neravnoteže u telu. Različiti refleksi na površini tela utiču na naše celokupno zdravstveno stanje i funkciju svih organa.  Oni potiču iz akupunkturnih tačaka definisanih putem nervnog sistema i utiču na sve organe u našem telu. U Neomedu testiramo najkvalitetnijim, specifičnim, nutritivnim metodama sve slabe tačke i u zavisnosti od rezultata oblasti preporučujemo pravilnu kombinaciju nutricionističkih formula protiv slabih oblasti u organizmu, koje su potrebne da ga vrate u pozitivnu funkciju i maksimalnu snagu.


„Zell skrining test“ – otkriva nedostatke minerala i teških metala

Pored svih ostalih usluga koje nudimo našim gostima u Neomedu možete da uradite Zell skrining test koji služi za otkrivanje mogućih nedostataka minerala i nivoa toksičnih metala u telu. Manjak ili višak minerala i povećana koncentracija teških metala u telu može da izazove mnogo promena u organizmu. Neke od tih promena su oslabljen imunitet, učestali umor, loše raspoloženje, bolovi u vratu, ramenima i zglobovima, opadanje kose, promene na koži i mnoge druge. Na osnovu rezultata Zell skrining testa preporučićemo vam potreban protokol lečenja i najbolji način ishrane i kombinaciju suplemenata.

„Zell skrining test“ – otkriva nedostatke minerala i teških metala

„Oberon“ – biorezonantni  skener

„Oberon“ – biorezonantni skener

Oberon dijagnostika podrazumeva pregled svih organa i svih delova tela i jedna analiza zamenjuje više od četrdeset pretraga. Nema štetnih efekata, nema zračenja i zbog toga se procedura može ponavljati neograničen broj puta. Metoda je potpuno neinvazivna, bezbedna i konforna sa povratnom informacijom koja prati i meri vibracije pojedinačnih ćelija i njihove molekularne strukture. Mašina zatim upoređuje dobijene rezultate sa sačuvanom i opsežnom bazom podataraka kako bi otkrila bilo kakve abnormalnosti u tkivima, ćelijama ili organima. Tačnost podataka Oberon biorezonantnog skenera za dijagnostiku je i do 90%. Sistem je u stanju da skenira svaki organ ili tkivo na ćelijskom nivou kako bi se otkrilo koliko je neki organ pod stresom. Veliki uspeh biorezonantnog skenera Oberon je i u tome što otkriva i početak nastajanja bilo kakve bolesti u telu ili u kom stepenu su ćelije već pod uticajem neke bolesti, što doprinosi prevenciji zdravlja. Ne postoji starosna granica pa ovu proceduru mogu raditi i deca i starije osobe, jer tako mogu da otkriju bilo kakvu neravnotežu u telu ili slabosti koje mogu dovesti do neželjenih oboljenja.


Posturološka procena

Posrurologija je disciplina usmerena na prepoznavanje problema, anomalija i neusklađenosti povezanih sa držanjem tela. Koristi se za postizanje optimalnog držanja tela i pravilno poravnjanje zglobova i mišića. Na taj način se postiže ravnoteža tela i ispravljaju greške iz prošlosti koje su vremenom prešle u loše navike. Procena držanja tela će otkriti sve nesavršenosti koje izazivaju probleme u telu.  Loše držanje će se ispraviti stimulacijom telesnih receptora korišćenjem tankog posturalnog ortopedskog uloška za nadražaj nerava u koži pomoću magneta u centralnoj refleksnoj zoni svakog stopala. Ulošci efikasno reprogramiraju informacije koje se od stopala prenose do mozga. Vrlo su efikasni kod otežanog disanja i umora, ukočenosti i bolova u mišićima, vrtoglavice, glavobolje, upale i bolova u ramrnima, laktovima, vratu, kukovima, kolenima, zglobovima, stopalima i mnogim drugim stanjima izazvanim nepravilnim držanjem tela. Ukoliko imate problem sa očnim receptorima mogu vam biti preporučene odgovarajuće vežbe za oči.

Posturološka procena

Savetovalište

Savetovalište

Mentalno zdravlje je jedan od najvažnijih segmenata kvalitetnog života. Ono uključuje naše emocionalno, psihološko i socijalno blagostanje. Utiče na način našeg razmišljanja, osećanja i ponašanja. Previše stresa u radnom i privatnom okruženju osobe, premalo sna i mentalni pritisak imaju direktan uticaj na sve segmente vašeg života, i fizičke i psihičke i socijalne. U osnovi svakom je čoveku u nekom periodu života potrebna podrška trećeg, stručnog, lica koje može na pravi način, i uz profesionalni pristup, da sagleda i pomogne u rešavanju problema koji se vama mogu učiniti nerešivim. To može da se odnosi na: gubitak posla, razvod, gubitak drage osobe, bolest, gojaznost, stres, uznemirenost i mnoge druge probleme koje u savetovalištu možete uspešno prevazići. U Neomedu je dostupna podrška koja pomaže gostima da se na pravi način izbore sa stresom, emocionalnim poteškoćama, bilo kakvim psihosomatskim simptomima, uspostavljanju kvalitetnih veza i odnosa, ličnih ciljeva i dostignuća, kao i psihološkim posledicama koje donosi život sa ozbiljnom ličnom bolešću ili bolešću člana porodice. Veza uma i tela je toliko moćna sprega da to često ne možemo ni da zamislimo.


Laboratorijski pregled

Neomed institut veoma blisko sarađuje sa laboratorijama koje ima međunarodnu specijalizovanu licencu. U mogućnosti smo da vam obezbedimo sve vrste analiza krvi, od „Biovis“ testova stolice do testova na kortizol pljuvačke, kompletnih „Dutch“ testova (specijalizovani hormonski testovi) i „SIBO“ testova daha.

Laboratorijski pregled

Dijagnostički paketi

Dijagnostički paketi

Tek kada znamo sa čime se zaista bavimo, možemo početi da nudimo efikasan program lečenja. I tek kada znate sa čime se zaista bavite, možete da odlučite o najboljoj ruti kojom ćete se vratiti na put ka zdravlju.

 

 


1581