Detokcikacija

Detokcikacija

Infracrvena sauna

Infracrvena sauna koristi svetlost za stvaranje toplote, a infracrveni zraci su sastavni spektar zračenja Sunca i neophodni su za zdrav život svih živih organizama na našoj planeti Zemlji. Tradicionalna sauna koristi toplotu da zagreje vazduh koji zatim zagreva telo, a infracrvena sauna zagreva telo bez zagrevanja vazduha. Uopšteno govoreći, infracrvena sauna izaziva reakciju sličnu onoj koju izaziva umereno vežbanje, kao što su znojenje i malo ubrzaniji rad srca, što je čini pogodnom opcijom za ljude koji ne mogu da podnesu toplotu tradicionalne saune. Temperatura u infracrvenoj sauni kreće se oko 50 stepeni Celzijusa, a njena energija je potpuno prirodna i sigurna, bez bilo kakvih štetnih uticaja. Unurtašnja toplota infracrvene saune podstiče i stimuliše znojne žlezde, omogućavajući da se tako neki toksini izbace iz tela putem znojenja. Infracrveno zračenje ima i brojne druge prednosti kao što su duboko prodiranje u zglobove, kožu, mišiće i tkiva, poboljšavajući tako celokupno zdravstveno stanje.

 

Infracrvena sauna

Ozonska sauna

Ozonska sauna

Ozonska sauna je parna kabina sa dovodnim otvorom za ozonski kiseonik. Ona je veoma moćan dodatak svakom protokolu lečenja i detoksikacije u Neomedu. Ozonska sauna za poboljšanje zdravlja i detoksikaciju koristi najveći organ u našem telu, a to je koža. Unutar zatvorene komore, topla para otvara pore kako bi omogućila ozonu da uđe u naš krvotok i prođe kroz limfni sistem, što je čini jednim od najbržih načina da osetite koristan uticaj ozonske terapije. Pored navedenih, postoji još mnogo zdravstvenih koristi upotrebom ozonske saune, a neke od njih su: pomoć ljudima koji pate od hroničnih bolova, Lajmske bolesti, artritisa, fibromialgije (bolova u celom telu), osteoporoze, neplodnosti, sportskih povreda i bolesti izazvanih ugradnjom implantata na dojkama. Takođe,  upotreba ozonske saune jača imuni sistem, pomaže u uklanjanju mnogih bakterija, virusa i gljivica.


Terapija lekovitim blatom

Terapija lekovitim, mineralnim blatom predstavlja mešavinu gline i organskih supstanci nastalih natapanjem algi i drugog lekovitog bilja. Terapija blatom je prirodan način podmlađivanja. Pomaže i u rehidrataciji i detoksikaciji tela, eliminiše toksine, podiže nivo imuniteta, veoma uspešno otklanja celulit i jača limfni sistem. Lekovito, mineralno blato je dar prirode, a obloge od blata su odličan način da izgledate sjajno, osećate se izvrsno i da se mentalno opustite.

Terapija lekovitim blatom

Obloge za detoksikaciju i piling tela

Obloge za detoksikaciju i piling tela

Detoksikacija kože i piling su jedan od najboljih načina za smanjenje toksina u organizmu kako biste se osećali bolje. U Neomedu koristimo obloge i piling za telo u čijem su sastavu kombinacija biljnih sastojaka specifičnih za cilj protokola koji vam je potreban, To može biti detoksikacija organizma, ublažavanje bolova, cirkulacija krvi, poboljšanje rada limfnih žlezda ili kao pomoć pri gubitku težine.


Limfna drenažna masaža

Limfna drenažna masaža koristi vrlo lagani pritisak i druge nežne, ritmičke pokrete za povećanje protoka limfe i smanjenje toksina u vašem telu. Limfni sistem ima veoma važnu ulogu u podražavanju funkcije imunog sistema. On transportuje hranljive materije i kiseonik do svih ćelija u našem organizmu. Pomoću limfne drenažne masaže sakupljaju se toksini iz našeg tela i izbacuju se kroz limfne čvorove. Glavni limfni čvorovi nalaze se u vratu, pazuhu i preponama.

Limfna drenažna masaža


Detokcikacija

Ako želite da saznate više o Detokcikacija, popunite formular ispod.
1616