Fizioterapija

Fizikalna terapija je deo fizikalne medicine koja se bavi primenom različitih oblika fizičke energije u svrhu prevencije, dijagnostike, lečenja, i rehabilitacije sa ciljem funkcionalnog osposobljavanja obolelih i povređenih. Programi fizioterapije i rehabilitacije u Institutu Neomed su dizajnirani tako da poboljšavaju fizičke i mentalne performanse, povećavaju proizvodnju ATP-a (molekulska valuta za unutarćelijski transfer energije), ubrzavaju vreme oporavka od povreda, smanjuju nakupljanje mlečne kiseline u tkivima i smanjuju stres u telu. Naš program rehabilitacije može uključivati ozonske terapije, alkalizirajuće i nutritivne infuzije, individualizovanu fizioterapiju i tehnike ručne masaže.

Magnetna terapija

Magnetna terapija je vrsta terapije u oblasti fizikalne medicine koja koristi magnete u cilju oporavka i rehabilitacije. Institut Neomed primenjuje najsavremenije sisteme rehabilitacije koristeći sofisticirane magnetne terapije za lečenje i oporavak različitih i mnogobrojnih stanja. Ova vrsta terapije pokazuje niz prednosti u lečenju širokog spektra oboljenja i korisnici je jako dobro podnose. Primenjuje se u fizijatriji, ortopediji, reumatologiji, endokrinologiji, neurologiji, u terapiji hroničnih bolova i u terapiji stresnih stanja. Magnetna terapija deluje od nivoa ćelije, preko organa, do organizma u celini i podstiče regeneraciju i olakšava apsorpciju kiseonika i drugih hranljivih materija.

Read more

Terapeutska masaža

Terapeutska masaža je duboka masaža tkiva koja se fokusira na poravnjanje dubljih slojeva mišića i vezivnog tkiva. U Neomedu je ona osmišljena tako da ne samo da opušta celo telo, već ima za cilj da reši sve probleme sa mišićima i tkivima. Terapeutska masaža poboljšava cirkulaciju, podstiče povećan protok kiseonika i hranljivih materija do mišićnih ćelija. Posebno je korisna protiv hroničnih bolova i u smanjivanju otoka uklanjanjem otpadnih produkata iz tela. Deluje na sva bolna područja kao što su ukočeni vrat, gornji deo leđa, bolovi u krstima, grčevi u mišićima nogu, bolna ramena i drugi širok spektar povreda.

Read more

MultiMag terapija

Multimag magnetna terapija se uglavnom koristi za ublažavanje svih bolova, ali se takođe uspešno primenjuje za lečenje simptoma izazvanih multiple sklerozom (MS), osteoporoze, reumatidnog artritisa, povreda tkiva i kostiju, psihijatrijskih poremećaja i stresa. Ostale prednosti MultiMag terapije uključuju poboljšanje cirkulacije kod starih povreda, ublažavanje upala, korekciju energetskog disbalansa, jačanje imunološke funkcije organizma i poboljšanje sna. Tretman traje 20 minuta, ali može trajati i duže po potrebi. Procedura je potpuno bezbolna, a koristi od ovog tretmana imaju odličan efekat na celokupno zdravlje.

Read more

BIOPTRON Kvantna hipersvetlosna terapija

Bioptron kvantna hipersvetlosna terapija je veoma sigurna i efikasna prirodna terapija koja se koristi za lečenje i ublažavanje bolova. Nema poznatih neželjenih efekata i može se koristiti za širok spektar zdravstvenih stanja. Trajanje svake sesije i celog toka tretmana prvenstveno zavisi od zdravstvenog stanja pojedinca i oblasti koja se tretira. BIOPTRON Hiperlight terapija je odlično sredstvo protiv kožnih oboljenja kao što su akne, rozacea (crvenilo lica), ekcem, psorijaza, atopijski dermatitis, herpes, infekcije kože, hiruške rane i ožiljci, mišićno – skeletne povrede, zapaljenje uha, nosa, grla i zuba. Veoma uspešno se primenjuje i za dijebetičko stopalo, tendonitis (upala tetive), glavobolju, bol u donjem delu leđa, bol u ramenima i vratu i u stanjima osteoartritisa ili reumatoidnog artritisa.

Read more

Transkranijalna magnetna stimulacija (TMS)

Transkranijalna magnetna stimulacija (skraćeno TMS) predstavlja dijagnostičku i terapijsku metodu, primenom magnetnih pulseva visokog intenzitete, a kratkog trajanja. TMS je veoma moćno sredstvo koje je odobrila FDA (Ministarstvo za zdravlje u SAD-u) za lečenje depresije, anksioznosti, glavobolje, migrene, i drugih stanja kao što su bolesti vratnog dela kičme i mozga. Kod nas u Neomedu tretman transkranijalne magnetne stimulacije traje između 6 i 36 minuta po sesiji, u zavisnosti od vaših tegoba i preporuke medicinskog tima. TMS je neinvazivna tehnika bez bolova koja se koristi za stimulaciju i depolarizaciju neurona u mozgu i perifernog nervnog sistema pomoću indukovanih struja.

Read more

„Papimi“ – jonska indukciona terapija

Papimi je najmoćnija nano pulsna magnetna terapija. Gotovo da je nezaobilazan i sastavni deo u procesu fizikalne terapije, zbog niza prednosti koje pokazuje u lečenju širokog spektra oboljenja. U Neomedu je ova vrsta terapije dostupna sa nizom prednosti koje uključuju imunološku stimulaciju, ublažavanje bolova, skraćivanje vremena oporavka od preloma i povreda, regeneraciju tkiva i zarastanja rana. Papimi ne samo da pomaže u zarastanju slomljenih kostiju i povređenih tkiva, već doprinosi i u njihovom jačanju. Uz redovnu upotrebu pomaže u sprečavanju budućih preloma i povreda.

Read more

Mikrostrujna terapija

Terapija mikrostrujama pomaže da se poboljša narušemo elektromagnetno polje tela omogućavajući ćelijama da se oporave i vrate u normalno funkcionisanje. Mikrostrujna terapija uključuje primenu električnih struja niskog nivoa specifičnih frekvencija koje deluju na povređeni deo tela. Pomoću ove terapije ubrzava se proces zarastanja rana, ublažavaju se sve vrste bolova, poboljšava tkivo, opuštaju mišići, ublažavaju grčevi, podstiče bolji protok krvi i limfe, smanjuju se otoci i može veoma uspešno pomoći kod upale Ahilove tetive.

Read more

Terapija BIOmagnetnim parovima

U Neomedu veoma uspešno radimo terapija BIOmagnetnim parovima koja je potpuno prirodna i bezbedna. To je terapija namenjena za rebalans pH nivoa (uravnotežen nivo kiselosti i baznosti u organizmu, što se označava kao kiselo – bazna, odnosno pH vrednost). Acidobazna ravnoteža u organizmu (pH) je od ključnog značaja za prevenciju bolesti. Patogeni (zarazni) mikroorganizmi, virusi, gljivice i paraziti mogu prilično da naruše pH vrednosti u telu. To se najčešće dešava kod onih koji boluju od Lajmske bolesti i njenih propratnih infekcija, kod sindroma hroničnog umora, fibromialgije (bolova u celom telu), bolesti usled implantata u grudima, Parkinsonove bolesti i hroničnih bolova

Read more

Ručna terapija

Ručna terapija je kombinacija svestranih terapijskih metoda i tehnika za dijagnostikovanje i ublažavanje problema. Ova grana medicine je vrlo stara, potiče još iz civilizacije Egipta, drevne Grčke i Indije. U Neomedu ručni modaliteti se koriste u svrhu opuštanja celog organizma, kao protokol za drenažu i detoksikaciju, za uspostavljanje ravnoteže nervnog sistema, kontrolu bola i podršku celom organizmu.

Read more