Ručna terapija

Ručna terapija je kombinacija svestranih terapijskih metoda i tehnika za dijagnostikovanje i ublažavanje problema. Ova grana medicine je vrlo stara, potiče još iz civilizacije Egipta, drevne Grčke i Indije. U Neomedu ručni modaliteti se koriste u svrhu opuštanja celog organizma, kao protokol za drenažu i detoksikaciju, za uspostavljanje ravnoteže nervnog sistema, kontrolu bola i podršku celom organizmu.

Masaža abdomena

Dubinska stimulacija abdomena, stomaka obnavlja zdravlje i poboljšava funkciju svih organa i sistema. Masaža stomaka pomaže da se poboljša opšte blagostanje i opuštenost, a istovremeno ublažava oseća zatvora i nadimanja. Tako, naši terapeuti u Neomedu, nežnim masiranjem stomaka i trbušnih organa, podstiču bolji protok krvi i limfne tečnosti u tom području ublažavajući napetost mišića kako bi se disfunkcija i nepravilan položaj organa  vratili u normalu.

Masaža abdomena

Laserska vakum masaža

Laserska vakum masaža

Laserska vakum masaža kombinuje prednosti laserske tehnologije sa prednostima vakum masaže. Vakum masaža potiče iz tradicionalne kineske medicine, a rezultati ovog prilično jednostavnog tretmana su impresivni. Masaža čašama povećava protok krvi i limfe dok laser smanjuje zapaljenje u nervnim korenima. Ovaj kombinovani tretman masaže aktivira mikrocirkulaciju, podstiče regenerizaciju i poliferaciju (množenje ćelija deljenjem) tkiva. Pored brojnih prednosti ova vrsta masaže ima analgetički (sredstvo za ublažavanje bola), imunomodulatorni (stimulišući efekat na imuni sistem) i antiinflamatorni (protiv reumatskih i drugih oboljenja) efekat.


Refleksološka terapija

Refleksologija je vrsta alternativne terapije koja se zasniva na ideji da različite tačke na stopalima i šakama odgovaraju specifičnim mišićima ili organima u telu. Refleksologija je sigurna i specifična tehnika lečenja. Pritiskom na određene tačke na stopalima i šakama ona pokreće blagotvorno dejstvo na druge delove tela, uključujići muskulaturne delove, viscelarne (unutrašnje) organe i kožu. Pored sveobuhvatne dobrobiti za zdravlje i oslobađanje od stresa i napetosti, refleksologija je jedna od najmoćnijih tehnika u lečenju hroničnih stanja kao što su karcinom dojke, karcinom pluća, astma i teža neurološka stanja u koja se ubrajaju multipla skleroza (MS), periferna neuropatija (oštećenje perifernih nerava) kao komplikacija pacijenata sa dijabetesom i moždanim udarom.

Refleksološka terapija

Kraniosakralna terapija (CST)

Kraniosakralna terapija (CST)

Kraniosakralna terapija ima holistički (telo i duša se posmatraju kao harmonična celina) pristup lečenju koju terapeut koristi laganim dodirom na kosti glave, vrata, karlice i leđa. Na taj način ublažava se stres i uspostavlja kontakt s kranijalnim sakralnim ritmom pacijenta, kako bi ga stimulisao i podržao. Kroz lagane manipulacije kostima, gotovo neprimetnim za pacijenta, Kraniosakralna terapija deluje na ceo organizam, normalizuje protok likvora (bistre tečnosti koja okružuje mozak i kičmenu moždinu i pruža im zaštitu) u centralnom nervnom sistemu i na taj način povećava sposobnost tela da se izleči. CST se često koristi za ublažavanje bolova i oslobađanje od emocionalnog i fizičkog stresa i napetosti. Ostale dobrobiti od ove terapije uključuju olakšanje migrene, sinusnih infekcija, bolova u vratu, poboljšanje sna i pomaže protiv sindroma iritabilnih creva i fibromialgije (bolova u celom telu). U Neomedu tretman traje od 40 do 60 minuta i primenjuje se kod dece i odraslih za harmonizaciju kompletnog zdravlja.


Osteopatija

Osteopatija je opširan manuelni, dijagnostički i terapeutski postupak sa svrhom da omogući lečenje kada se oštećenja dijagnostikuju. Osteopatija ima holistički pristup zdravstvenoj zaštiti koji obuhvata celo telo. Koristi ručne „praktične“ tehnike za poboljšanje cirkulacije i regulaciju izmenjene biomehanike bez upotrebe lekova. Lekar, osteopat se ne koncentriše samo na problematičnu oblast, već koristi ručne tehnike da uravnoteži sve sisteme tela kako bi se obezbedilo opšte dobro zdravlje i blagostanje. Osteopatijske tehnike uključuju istezanje, blagi pritisak i otpor poznate kao osteopatska manipulativna medicina.


Naš specijalista osteopatije u Neomedu zakazuje termine samo ponedeljkom.

Osteopatija

1641