Laserske terapije

Laser je odašiljač svetlosnih elektromagnetnih zračenja kojom se provodi biostimulacija na tkivo. Laserska terapija se u fizikalnoj medicini u poslednje vreme sve više koristi, a naročito u kombinaciji sa magnetoterapijom i elektroterapijom. Primena terapije laserom pokazala je izuzetno dobre rezultate, jer vrlo brzo dovodi do poboljšanja zdravlja pacijenata sa različitim tegobama i to već posle samo nekoliko tretmana. Laserska terapija ublažava bolove, smanjuje upale i pomaže oporavak i regeneraciju tkiva. Kod nas u Neomedu laserske terapije uključuju upotrebu fokusiranog svetla podešenog na određene talasne frekvencije.

Intravenozna laserska terapija

Intravenozna laserska terapija je prvi put primenjena u bivšem Sovjetskom Savezu. Rezultati su bili odlični. Pokazalo se da direktno uvođenje laserske svetlosti u krvotok proizvodi pozitivne efekte ekspresije imunoglobulina (antitelo odgovorno za kasni serumski imunitet), interferona (protein koji stvaraju ćelije imunog sistema kao odgovor na prisutnost patogenih faktora) i interleukina (protein koji se povećava u telu kao odgovor na infekcije) koji su ključni za dobar imuno odgovor na patogene bakterije, viruse, gljivice i parazite.

Intravenozna laserska terapija

„Weberneedle“ laserska terapija

„Weberneedle“ laserska terapija

Weberneedle laserska terapija niskog nivoa prenosi svetlost u krv putem energije optičkih vlakana da bi stimulisala leukocite (bela krvna zrnca) i imuni sistem. Takođe, povećava sposobnost snabdevanja i vezivanja kiseonika u krvi i time regeneriše telo. Veberneedle laserska terapija je efikasna u lečenju degenerativnih povreda mozga, naročito posle tretmana moždanog udara, Parkinsonove bolesti, migrene, vrtoglavice i tinitusa (zujanja u ušima). Doprinosi i pogoduje i dobroj mikrocirkulaciji, bolovima i grčevima u mišićima, artritisnim bolovima i dermatološkoj terapiji hroničnih rana.


1651