Terapija kiseonikom

Terapija kiseonikom poznata je i kao dodatni kiseonik. Može se koristiti kao tretman za bilo koju bolest koja narušava sposobnost tela da preuzme i iskoristi kiseonik iz vazduha. U uslovima kada je naše telo obogaćeno terapijom kiseonikom, on tada prožima krvnu plazmu. To uslovljava širok spektar pozitivnih biohemijskih i ćelijskih reakcija i pomaže organima, tkivima i ćelijama kojima nedostaje kiseonik. U Neomedu terapiju kiseonikom primenjujemo na različite načine, kao što je putem nosnog udisanja, pomoću kiseonik maske ili u zatvorenoj komori za kiseonik.

Terapija sa hiperbaričnim kiseonikom

Hiperbarična, oksigenoterapija (HBOT) kiseonikom je terapijska primena kiseonika pod povišenim pritiskom u zatvorenoj komori. Koristi se za oksigenaciju (lečenje dodavanjem kiseonika) tkiva u cilju podrške pri lečenju različitih bolesti. Širok spektar stanja koji se mogu lečiti HBOT-om uključuju fibromialgiju (bolova u celom telu), Alchajmerovu bolest, Parkinsonovu bolest, traumu ili povredu mozga, opekotine, infekcije kostiju ili tkiva i Lajmsku bolest. U Neomedu svaka sesija hiperbaričnim kiseonikom može trajati od 20 do 45 minuta.

Terapija sa hiperbaričnim kiseonikom

Terapijska kupka sa nanoviranim kiseonikom

Terapijska kupka sa nanoviranim kiseonikom

Terapija u kupatilu sa nanoviranim kiseonikom je revolucionarni wellness sistemski program koji u ćelije ubacuje duboko obogaćen kiseonik. To je jedinstvena terapija koja generiše negativno naelektrisane mehuriće kiseonika. Takvi mehurići kiseonika  su sto puta manji od ljudskih pora što ih čini sposobnim da lako uđu u ljudsko telo. Tretman je savršen za opuštanje, osvežavanje i duboko čišćenje iako je i mnogo više od toga. Studije pokazuju da nano kupka može da pomogne kod mnogih stanja kože, poboljšava tonus, teksturu i elastičnost kože, umanjuje sitne ožiljke i površinsku pigmentaciju, podstiče oporavak od sportskih povreda, poboljšava cirkulaciju, podstiče regeneraciju ćelija i korisna je pacijentima koji su prošli intenzivne tretmane za bolesti kao što je karcinom.


Intervalni hipoksično – hiperoksični trening IHHT

Intervalni hipoksično – hiperoksični trening ili IHHT, je neinvanzivna i potpuno bezbedna terapija sa koncentrovanim kiseonikom. Ova terapija podrazumeva udisanje hipoksičkog (niskog kiseonika) i hiperoksičnog (visokog kiseonika) vazduha u naizmeničnim intervalima pomoću maske za lice pod nadzorom jednog od naših terapeuta. Ovakav tretman u velikoj meri poboljšava snabdevanje tela kiseonikom što pruža širok spektar prednosti zdravstvenog stanja i simptoma izazvanih takvim zdravstvenim stanjem. Vrlo je zastupljena u lečenju dugotrajnog COVID sindroma.

Intervalni hipoksično – hiperoksični trening  IHHT

1623