Bolesti digestivnog trakta

Da li ste znali da jedna od pet osoba u zapadnim zemljama razvije IBS (sindrom nervoznih creva), a u većem procentu su to žene? Problemi sa nervoznim crevima nisu izazvani samo lošim varenjem, mada je to jedan od osnovnih uzroka. Varenje hrane utiče na autoimuna stanja, alergije, stanje kože, hormonska stanja i poremećaje spavanja.


Nepravilna ishrana, paraziti, infekcije, hormonska neravnoteža, izloženost teškim metalima i hronični stres utiču na funkcionisanje digestivnog trakta i dobrih bakterija (kao one koje se nalaze u probioticima, na primer Lactobacillus i Bifidobacteria i druge) u crevima, zdravu mikrobiotiku (crevnu floru) i opšte dobro zdravlje. Ovo dovodi do povećane propustljivosti creva, preosetljivog imunog sistema i povećanih problema sa crevima uključujući nadimanje, bol u stomaku i alergije/netolerancije na hranu. Efekti kompromitovanog digestivnog trakta nisu ograničeni samo na loše simptome varenja hrane, pri čemu je crevna permeabilnost (propustljivost, probojnost) u pozitivnoj korelaciji sa depresijom, anksioznošću, bolestima jetre, smanjenim kapacitetom detoksikacije, alergijama i mnogim autoimunim stanjima.


Mi u Institutu Neomed, nakon opsežne analize krvi i stolice, kreiramo naše programe za zdravlje digestivnog trakta prilagođene vašem specifičnom i individualnom stanju kako bismo pomogli u obnavljanju digestivnog trakta, sluzokože, poboljšanju digestivnog sekreta i regulaciji motiliteta (pokretljivost, pokretnost), obnavljanjem crevnog mikrobioma (mikroorganizmi i njihovi geni).

 


Bolesti digestivnog trakta

Ako želite da saznate više o Bolesti digestivnog trakta, popunite formular ispod.
580