Lajmska bolest I hronične infekcije

Lajmska bolest

Lajmska bolest je infekcija izazvana bakterijom spirohetom Borrelia burgdorferi (Bb) koju ubodom na čoveka prenose zaraženi krpelji iz roda Ixodes. Lajmska bolest, bartonela – bolest mačjeg ogreba, povratna groznica i amaplazmoza, erlihioza i neorikecioza – sve su to emergentni patogeni koje prenose krpelji Ixodes ricinus. Lajmska bolest je vrlo komplikovano oboljenje i često veoma pogrešno shvaćeno. Ona uzrokuje mnoge složene simptome kao što su disfunkcija imuniteta, hronični umor, bol i mnoge druge.

 

U Institutu Neomed bavimo se osnovnim uzrokom bolesti svakog klijenta kako bismo odredili najefikasniji tretman ozdravljenja. Koristimo najsavremenije različite protokole za ciljano lečenje bakterijskih, virusnih i drugih patogena prekomernog rasta izazvanih ovim oboljenjem. Takođe, primenjujemo imunostimulirajuću i antimikrobnu terapiju složenih netoksičnih protokola. Oni su nastali na ruskim i evropskim univerzitetima kao dodatak  revolucionarnim „Ozone Multipass“ tretmanima doktora Lahodnija. 

 

Kontinuirani stres stvara biološku pometnju u čitavom organizmu što ima za rezultat usporenost, manjak snage i učestali umor u svim oblastima delovanja čoveka. Povratak klijenta u ravnotežu i vraćanje njegovog života u normalu, u Neomedu se postiže primenom napredne tehnologije i individualnim programom prilagođenom za svakog korisnika, prema vrsti njegovih simptoma.

 

Mnoge infekcije, njihovi simptomi i tradicionalni pristup njihovom lečenju često negativno utiču na funkcionisanje digestivnog sistema. One usporavaju pokretljivost creva i povećavaju upalu i bol. Terapije za obnavljanje crevne flore su imperativ za bolje zdravlja pacijenta, jer poboljšavaju i podstiču imunološku aktivnost koja utiče na zdravlje creva i mikrobiom (skup mikroba u organizmu koji ne dozvoljava patogenim mikroorganizmima da se nasele i razmnože).

 

Hronične infekcije

Hronična bolest je zdravstveno stanje u kome tok bolesti traje više meseci. Hronične infekcije se razvijaju u telu zbog niza faktora koji izazivaju i uključuju:

 

 • Ćelijsku kiselost koja je obično rezultat niza faktora, a između ostalih to su loša ishrana, slaba eliminacija i nakupljanje toksina,
 • Visok nivo toksičnosti od hemikalija iz životne sredina, teških metala i infekcija,
 • Strukturni problemi i povrede kičme,
 • Nedostatke u ishrani zbog nedovoljnog unosa hranjivih materija ili lošeg varenja i apsorpcije (upijanje),
 • Neuravnotežen nervni sistem od čestih stimulansa, na primer: kofein, plavo svetlo na računaru, prekomerna upotreba „pametnih“ telefona i TV-a, dijeta sa visokim procentom šećera i slično,
 • Dugotrajni hronični stres,
 • Emocionalne, mentalne i fizičke traume,
 • Skrivene infekcije u zubima kao što su karijes, upaljeni koren i kanali zuba i infekcije uzrokovane zlatnim i amalgamskim plombama (amalgami su legure tečne žive sa jednim ili mešavinom više čvrstih materijala),
 • Problemi sa varenjem uključujući i pokretljivost creva i nedostatkom mikrobne (mikroorganizmi crevnog sistema) raznolikosti, propustljivost creva i slabe probavne sekrecije,
 • Izlaganje štetnom elektromagnetnom zračenju i
 • Genetske predispozicije.

 


Institut Neomed koristi sinergističke (učenje o slobodnom sadejstvu ljudi u težnji za popravljanjem svog zdravlja i sticanju blaženstva) terapije u okviru našeg programa pod nazivom „Put do dobrog zdravlja“. Program je fokusiran na uklanjanje ekoloških i bioloških toksina, jačanje aktivnosti imunog sistema i niz protokola za usmereno lečenje infekcija.


Lajmska bolest I hronične infekcije

Ako želite da saznate više o Lajmska bolest I hronične infekcije, popunite formular ispod.
582